18.99 PLN

noname

Masło orzechowe Crunch jest wytwarzane z prażonych na sucho orzeszków ziemnych. Tylko czyste mielone orzeszki ziemne z małymi chrupiącymi kawałkami i bez innych dodatków.

Produkt jest tymczasowo wyprzedany

Obecnie nie posiadamy tego produktu w naszej ofercie. Zapoznaj się z produktami, które są dostępne w naszym magazynie.

Numer zamówienia: 92946

Produkt jest tymczasowo wyprzedany

Opis

GRIZLY 100% Peanut Butter Crunch jest produkowany z prażonych na sucho orzeszków ziemnych. Tylko czyste mielone orzeszki ziemne z małymi chrupiącymi kawałkami i bez innych dodatków.

Cechy i korzyści: Masło orzechowe jest mielone do pysznej gładkiej konsystencji, do której następnie dodajemy kawałki orzeszków ziemnych. Masła produkujemy co tydzień w małych partiach, dzięki czemu możemy zagwarantować wyjątkową jakość każdej sztuki.

Czy masło orzechowe jest zdrowe? Orzeszki ziemne to rośliny strączkowe bogate w nienasycone tłuszcze roślinne, które są nie tylko nieszkodliwe dla naszego organizmu, ale wręcz korzystne dla naszego zdrowia. Drugim najważniejszym składnikiem orzeszków ziemnych jest białko, jeden z najbardziej podstawowych składników odżywczych, którego organizm nie jest w stanie sam wyprodukować. Oprócz tłuszczu i białka, orzeszki ziemne są źródłem błonnika, witamin z grupy B, witamin A i E, a także magnezu, potasu i fluoru. Orzeszki ziemne jako czysty surowiec są zatem bez wątpienia zdrowe. Inną kwestią jest to, czy oleje, cukry lub dodatki są używane podczas przetwarzania orzeszków ziemnych w kremy. Nasze masło orzechowe jest wytwarzane z prażonych na sucho orzeszków ziemnych, które są następnie mielone do delikatnej konsystencji. I to wszystko, żadnych innych dodatków, tylko orzeszki ziemne. Odpowiedź na pierwotne pytanie jest taka, że z pewnością nie wszystkie masła orzechowe są zdrowe, zależy to od procesu przetwarzania i tego, co jest do nich dodawane. Masło orzechowe Grizly zdecydowanie spełnia wszystkie wymagania zdrowego masła orzechowego, więc jeśli je wybierzesz, z pewnością będziesz cieszyć się zdrowym przysmakiem.

Do czego używać masła orzechowego? Masło orzechowe ma doskonałe zastosowanie jako dodatek do smoothie. Można go dodawać do koktajli owocowych i białkowych lub smoothie. Można go używać do aromatyzowania potraw, uzyskując pyszny orzechowy smak i wszystkie korzyści odżywcze w tym samym czasie. Kobiety uwielbiają krem orzechowy w kuchni, ponieważ można go używać między innymi do pieczenia. Z drugiej strony, sportowcy płci męskiej będą zachwyceni możliwością mieszania bogatej w składniki odżywcze śmietany z twarogiem. Inne zastosowania to mieszanie z płatkami zbożowymi lub rozsmarowywanie na owocach (na przykład na nagietkach jabłkowych lub plasterkach banana).

Informacje o wartościach odżywczych


100 g
Wartość energetyczna 2 457 kJ / 587 kcal
Tłuszcze 49,7 g
- z czego nasycone 6,5 g
Węglowodany 21,3 g
- w tym cukry 4,9 g
Błonnik 8 g
Białka 24,4 g
Sól 0 g

Składniki

  • Prażone drobno zmielone orzeszki ziemne z posiekanymi kawałkami 100%.

Informacje

  • Przydział administracyjny: Suche orzechy.
  • Produkt nie zawiera dodatku tłuszczów, cukrów, soli, barwników ani innych substancji.
  • Kraj pochodzenia: Czechy.
  • Przechowywanie: Przechowywać w ciemnym, chłodnym i suchym miejscu.
  • Opakowanie: Przykręcane plastikowe pudełko zabezpieczone folią aluminiową i białą pokrywką.
  • Zaleca się wymieszanie przed spożyciem, olej na powierzchni jest zjawiskiem naturalnym.

Parametry

Postać jedzenie
Waga 500 g
Specjalne wymagania wegański, Wegetariańskie, bezglutenowy, bez oleju palmowego, bez dodatku cukru

Pojawia się w kategoriach

Ocena (0)

Nikt jeszcze nie ocenił tego produktu. Bądź pierwszy!

Dodaj ocenę

Pytania (0)

Co chcesz wiedzieć o tym produkcie?

Zapytaj, a skontaktujemy się z Tobą w ciągu 24 godzin

Zadaj pytanie